was successfully added to your cart.

Коледа (Бъдни вечер)

By December 24, 2015 Uncategorized

Да помислим за рождеството на Бебето, което очакваме.

Да се вживеем в историята на спасителното Рождество. За живота, учението, страданията, смъртта и възкресението на това Бебе, което сега очакваме. Нека не забравяме повода за този тържествен празник и главната цел да ни е насочена към “Коледа”, дума, която няма никакво определение. “Главната ни цел през тези дни да е какви подаръци да направим на близките си и те на нас, да си хапнем и пийнем до насита.”.

Празник, в който трябва да очакваме с голяма радост в сърцето си рожденика, за когото и не помисляме и не коментираме помежду си.

През изтеклият социалистически режим, та дори и до сега, нашият дух живее в пустота, която ние трябва да облагородим с познания, радост, милостиня, благотворителност, любов и преданост към ближния. Това, което ни е завещал Рожденика в този светъл ден.

Нека изгоним далеч от себе си завистта, злобата, лицемерието и така ще имаме духовен мир, радост и любов в душите си.

Пожелавам всички да се поразмислим и променим думата “Коледа” с Рождество Христово и с радост да очакваме и се веселим, както когато очакваме да се роди дългоочаквано бебе.

Нека не забравяме, че благодарение на това Бебе, което днес се ражда, ние се родихме се радваме на всички прекрасни природни богатства.

Да си пожелаваме да не ставаме по-добри само на големи празници, да бъдем внимателни и щедри винаги.

Така и Бог ще ни помага да изживеем този кратковременен живот на земята в мир и любов, а и така да продължим  във вечния си живот.

Да ни е честит Рождество Христово и Божията благословия да бъде над всички нас.

Амин

Николинка Игнатова

Leave a Reply